Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1397
Title: | Особливості формування врожайності зерна гречки залежно від параметрів сівби |
Other Titles: | Formulation of the yielding capacity of buckwheat seeds depending on the parameters of sowing |
Authors: | Сливка, Василь Васильович |
Keywords: | Врожайність Yield зерно grain гречка buckwheat параметри сівби sowing parameters |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | ЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ |
Citation: | Сливка В.В. Особливості формування врожайності зерна гречки залежно від параметрів сівби : кваліфікаційна робота. Львів, 2023. 87 с. |
Abstract: | Польовий дослід проводили з районованим сортом гречки Малинка упродовж 2023 р. в умовах Західного Лісостепу Львівщини на базі ФГ«АГРО РОМА» Червоноградського району. Передбачалось вивчити реакцію гречки сорту Малинка на способи сівби і норму висіву. Одночасно проводили спостереження для вивчення впливу досліджуваних параметрів сівби на проходження періоду вегетації гречки, на елементи структури врожаю та його рівень, технологічні показники плодів, а також економічну ефективність та енергетичну оцінку. За результатами дворічних досліджень встановлено, що на темно-сірому опідзоленому легкосуглинковому ґрунті ФГ«АГРО РОМА» Червоноградського району кращим способом сівби гречки є звичайний рядковий з міжряддями 15 см за норми висіву 4,5 млн/га схожих насінин. Врожайність гречки сорту Малинка на цьому варіанті формувалась на рівні 22,8 ц/га при собівартості 1 ц зерна 441 грн. та рівні рентабельності 183 %. На цьому варіанті спостерігався і найвищий коефіцієнт енергетичної ефективності – 3,89. |
Description: | Спеціальність 201 "Агрономія" |
URI: | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1397 |
Appears in Collections: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Slyvka_mag.pdf | Кваліфікаційна робота | 1,01 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.