Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1371
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorСтасів, Олег Олегович-
dc.date.accessioned2024-04-09T14:12:51Z-
dc.date.available2024-04-09T14:12:51Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationСтасів О.О. Формування продуктивності амаранту залежно від способу сівби: кваліфікаційна робота. Львів, 2023. 87 с.uk_UA
dc.identifier.urihttps://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1371-
dc.descriptionСпеціальність 201 "Агрономія"uk_UA
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі представлені результати досліджень, які проводилися в умовах Лісостепу західного на кафедрі технологій у рослинництві Львівського національного університету природокористування впродовж 2022 – 2023 рр. з вивчення формування продуктивності амаранту залежно від способу сівби. Сучасні сорти амаранту забезпечують врожайність насіння на рівні 30-60 ц/га, а зеленої маси - 500-700 ц/га. Це робить культуру високорентабельною. Амарант має цінний хімічний склад: зерно та зелена маса амаранту містить велику кількість білка (до 20%), незамінних амінокислот, а також олії, вітамінів і мікроелементів. Можливе універсальне використання продукції, включно на корм, продукти харчування, виготовлення борошна, олії, біопалива тощо. Амарант стійкий до несприятливих умов середовища (посуха, високі температури), що робить його цінним в умовах змін клімату. Можливо вирощувати як продовольчу, кормову і технічну культури. За результатами проведених дослідів встановлено доцільність вирощування амаранту за широкорядного способу сівби із шириною міжряддя 45 см. Найвищі показники продуктивності продемонстрував сорт Студентський: урожайність – 28,5 ц/га, вміст олії і білку в насінні – 7,45 і 19,5 %, вихід олії і білку - 2,13 і 5,25 ц/га. За цього варіанту рівень чистого прибутку становив 54600 грн, собівартість 1 ц насіння амаранту була найнижчою по досліду і становила 584 грн/ц, рівень рентабельності був найвищим - 327,9 %, коефіцієнт енергетичної ефективності був найбільшим по досліду і становив 2,92uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЛЬВІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯuk_UA
dc.subjectВрожайністьuk_UA
dc.subjectYielduk_UA
dc.subjectпродуктивністьuk_UA
dc.subjectproductivityuk_UA
dc.subjectамарантuk_UA
dc.subjectamaranthuk_UA
dc.subjectспосіб сівбиuk_UA
dc.subjectsowing methoduk_UA
dc.titleФормування продуктивності амаранту залежно від способу сівбиuk_UA
dc.title.alternativeProductivity of amaranth formation depending on the method of sowinguk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Располагается в коллекциях:ОС «Магістр» / Master's degree

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Stasiv_mag (1).pdfКваліфікаційна робота1,5 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.