Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1289
Title: Формування урожайності і поживної цінності зерна жита озимого залежно від гібридних особливостей
Other Titles: Formation of yield and nutritional value of winter rye grain depending on hybrid features
Authors: Помажак, Юрій Ярославович
Keywords: жито
rye
урожайність
productivity
поживність зерна
grain nutrition
Issue Date: 2024
Publisher: Львіський національний університет природокористування
Citation: Помажак Ю.Я. Формування урожайності і поживної цінності зерна жита озимого залежно від гібридних особливостей. Дубляни, 2024 р. 89 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота виконана у 2022-2023 році на двох гібридах озимого жита. Встановлено, що на підзолисто-дернових ґрунтах гібрид озимого жита Вінетто характеризувався вищою густотою стояння рослин та довжиною колосу, а гібрид ЗУ Коссані ‒ більшою висотою рослин. Зерно гібриду Вінетто мало на 0,4 % більшу кількість сухої речовини за рахунок вищого вмісту білку, жиру і беазотистих екстрактивних речовин, а зерно гібриду ЗУ Коссані відзначалось вищим вмістом клітковини та золи. Загалом зерно озимого жита Вінетто характеризувалось вищою загальною та енергетичною поживністю, а сам гібрид більшим виходом кормових одиниць і перетравного протеїну, а також вищою енергетичною й економічною ефективністю.
Description: Спеціальність 201 "Агрономія"
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1289
Appears in Collections:ОС «Магістр» / Master's degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pomazhak_mag(1).pdfКваліфікаційна робота817,52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.