Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1286
Title: | Продуктивність і поживність пшеничної соломи залежно від сортових особливостей. |
Other Titles: | Productivity and nutrition of wheat straw depending on varietal characteristics |
Authors: | Креховецький, Микола Дмитрович |
Keywords: | озима пшениця winter wheat, солома straw урожайність productivity поживність nutrition |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Львіський національний університет природокористування |
Citation: | Креховецький М. Д. Продуктивність і поживність пшеничної соломи залежно від сортових особливостей. Дубляни, 2024 р. 89 с. |
Abstract: | У кваліфікаційній роботі показано, що вирощування на чорноземах опідзолених сортів озимої пшениці сприяє їх росту і розвитку. Валовий збір пшеничної соломи сорту Агота на 5,8 % перевищував обсяги її збору в сорту Леммі. Встановлено, що солома сорту Агота відзначається більшим вмістом сухої речовини, сирого протеїну, сирого жиру, сирої золи, білку і безазотистих екстрактивних речовин, ніж сорт Леммі. Тоді як солома сорту Леммі характеризувалась більшою кількістю сирої клітковини. Відповідно це вплинуло на фактичне жировідкладання в організмі тварин, яке було зумовлено на 5,3 % більшою кількістю кормових одиниць у складі соломи сорту Агота. |
Description: | Спеціальність 201 "Агрономія" |
URI: | https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1286 |
Appears in Collections: | ОС «Магістр» / Master's degree |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Krekhovetskyi_mag(1).pdf | Кваліфікаційна робота | 776,01 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.