Please use this identifier to cite or link to this item: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1286
Title: Продуктивність і поживність пшеничної соломи залежно від сортових особливостей.
Other Titles: Productivity and nutrition of wheat straw depending on varietal characteristics
Authors: Креховецький, Микола Дмитрович
Keywords: озима пшениця
winter wheat,
солома
straw
урожайність
productivity
поживність
nutrition
Issue Date: 2024
Publisher: Львіський національний університет природокористування
Citation: Креховецький М. Д. Продуктивність і поживність пшеничної соломи залежно від сортових особливостей. Дубляни, 2024 р. 89 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі показано, що вирощування на чорноземах опідзолених сортів озимої пшениці сприяє їх росту і розвитку. Валовий збір пшеничної соломи сорту Агота на 5,8 % перевищував обсяги її збору в сорту Леммі. Встановлено, що солома сорту Агота відзначається більшим вмістом сухої речовини, сирого протеїну, сирого жиру, сирої золи, білку і безазотистих екстрактивних речовин, ніж сорт Леммі. Тоді як солома сорту Леммі характеризувалась більшою кількістю сирої клітковини. Відповідно це вплинуло на фактичне жировідкладання в організмі тварин, яке було зумовлено на 5,3 % більшою кількістю кормових одиниць у складі соломи сорту Агота.
Description: Спеціальність 201 "Агрономія"
URI: https://repository.lnup.edu.ua/jspui/handle/123456789/1286
Appears in Collections:ОС «Магістр» / Master's degree

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Krekhovetskyi_mag(1).pdfКваліфікаційна робота776,01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.